Zo gebruik je kapstokhaken in huis

Kapstokhaken

Kapstokhaken zijn niet alleen handig voor in huis, maar geven je ook het gevoel alsof je woning af is. Ze komen in allerlei soorten en maten, waardoor je er altijd wel eentje kunt vinden die bij jou past. Kies een materiaal en kleur die bij jou past en bevestig de haak gemakkelijk aan de muur. Lees hier meer over de aanschaf en het plaatsen van kapstokhaken.

Verschillende uitstralingen van kapstokhaken

Je kunt zowel online als in woonwinkels een ruim aanbod kapstokken vinden. Zo zijn er haken van ijzer, metaal, hout of kunststof. Welk type materiaal je het best kunt kiezen, is afhankelijk van je persoonlijke smaak.

De meeste mensen kiezen een materiaalsoort die ook voorkomt in andere elementen in het huis, zoals bijvoorbeeld andere muuraccessoires, keukenkastjes of de eettafel. Zo kun je hout gemakkelijk met elkaar combineren en zorgt het voor een natuurlijke uitstraling. Hou je meer van een industriële look? Ga dan voor ijzer of metaal. De vorm en grootte van de kapstok hebben ook veel effect op de uitstraling.

Kapstokhaken bevestigen

Heb jij al mooie kapstokhaken voor in huis gekozen? Dan zul je ze waarschijnlijk zo snel mogelijk willen ophangen. Misschien ben je niet zo handig, maar met de haken is dat niet zo’n probleem. Je kunt kapstokken namelijk heel eenvoudig zelf aan de muur bevestigen. Je hebt een boormachine, schroeven en haken nodig. Als je losse haken koopt, kun je zelf bepalen op welke volgorde je ze hangt en op welke hoogte ze moeten komen. Zo heb je de vrijheid om zelf te bepalen hoe het eruitziet. Mocht je nog nooit een boormachine hebben gebruikt, zoek dan op internet eens een tutorial op. Het is namelijk erg eenvoudig, ook voor beginners.

Waar hang je kapstokhaken?

De haken zijn handig voor kledingstukken, handdoeken en jassen. Zo is het erg fijn om haken in de gang te hangen zodat je direct je jas kunt ophangen als je binnenkomt. Maar ze zijn ook erg prettig om bijvoorbeeld in je badkamer te hebben om handdoeken en kleding aan op te hangen. Ook in de slaapkamer of keuken zijn ze ideaal.

Conclusie

De haken heb je in allerlei varianten. Kies er eentje die bij jouw smaak en woning past! Ze zijn makkelijk te bevestigen aan de muur. Ook als je niet zo handig bent, is dit prima te doen. Hang de haken op in de gang, keuken, slaapkamer of gewoon in de badkamer.