Hoe voorkom je een daklekkage?

Daklekkage

Een daklekkage is een probleem dat regelmatig voorkomt. Vooral bij een hevige storm kan het zomaar zijn dat het dak gaat lekken. Dit kan op zijn beurt weer leiden tot schade aan het interieur. Niemand wil een lekkage, maar gelukkig kun je ook maatregelen nemen om de kans op een lekkage aanzienlijk te verkleinen. Ook als je al last hebt van een daklekkage, kan het probleem eenvoudig verholpen worden door een specialist. Lees hier wat een lekkage is, hoe het ontstaat en hoe het voorkomen kan worden!

Wat is een daklekkage?

Bij een daklekkage is er meestal sprake van een ophoping van water, waardoor het water op een gegeven moment door de dakbedekking heen komt. Bij een ernstige lekkage dringt het water binnen in de woning, en dit kan zorgen voor schade. Bij een plat dak is er een grote kans op lekkages indien er voor een langere tijd water op blijft liggen. Toch zijn er ook andere soorten daken waarbij dit probleem kan ontstaan. Het is belangrijk om een lekkage zo snel mogelijk aan te pakken, om verdere schade tegen te gaan.

Hoe ontstaat een daklekkage?

Een daklekkage kan ontstaan door een ophoping van water, maar kan ook veroorzaakt worden doordat de dakpannen bijvoorbeeld niet goed zijn gelegd. Als de dakpannen niet goed op elkaar aansluiten, kan er zomaar water doorheen komen. Dit is soms lastig om te detecteren, omdat je het niet direct kunt zien. Ook een verstopte dakgoot kan er bovendien voor zorgen dat het water zich ophoopt en naar de binnenkant van de woning doorstroomt.

Zo voorkom je een lekkage

Om een lekkage te voorkomen, is het raadzaam om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Zo moet het dak worden gereinigd en gecontroleerd. Water moet goed afgevoerd kunnen worden en als er toch ergens water blijft liggen, dan moet dit zo snel mogelijk verholpen worden. Ook bij het plaatsen van een nieuw dak is het belangrijk om te kiezen voor een specialistisch bedrijf dat de dakpannen netjes legt.

Toch een lekkage? Schakel een expert in

Is het toch zo ver gekomen dat je een lekkage hebt? Geen probleem, want dit kan vaak al snel worden opgelost. Wél is het belangrijk om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Ook als het in de avond gebeurt, is het belangrijk om snel hulp te krijgen. Dit omdat de schade anders snel kan verergeren. Een professionele dakdekker kan de schade herstellen, zodat jij weer veilig onder je dak kunt slapen. Bekijk altijd de reviews van een bedrijf en controleer het portfolio om te zien of het bedrijf wel ervaren genoeg is.